Chcete úvěr splatit předčasně? U Hypopůjčky můžete zdarma!

S Hypopůjčkou můžete výhodně ušetřit několika způsoby. Jedním z nich je možnost úvěr předčasně splatit, a to zcela zdarma.

Jak to funguje v bankách

Banky předčasné splacení úvěru povolují s mírnou nechutí, neboť jim tak utíkají velké peníze z úroků. Za předčasné splacení si proto často účtovaly řadu různě vysokých poplatků, včetně provize zprostředkovateli a poplatek za ušlý zisk z úroků. Od 7. března 2019 to z rozhodnutí ČNB již u spotřebitelských úvěrů na bydlení (např. hypoték) dělat nesmějí. Nadále si však mohou účtovat poplatek na úhradu skutečných nákladů, které jim vaše předčasné splacení údajně způsobilo. Banky tím přicházejí o hodně peněz, které se pravděpodobně budou snažit na svých zákaznících získat jinak – třeba zdražením jiných poplatků nebo mírným zvýšením úrokové sazby.

S Hypopůjčkou bez poplatku

U Hypopůjčky však můžete úvěr předčasně splatit zcela zdarma. Neúčtujeme ani žádný administrativní poplatek. To se vám velmi hodí ve chvíli, kdy budete potřebovat úvěr refinancovat. Může se například stát, že přijdete o zaměstnání a seženete jen hůře placené místo. V tu chvíli pro vás může být dosavadní splátka příliš vysoká. Pokud vám tedy zbývá z jistiny splatit například 100 tisíc korun, uzavřete na tuto částku novou půjčku s delší splatností a starou půjčku jednorázově a zdarma předčasně splatíte.

Předčasné splacení úvěru se vám také může hodit ve chvíli, kdy třeba zdědíte větší částku nebo se vám zadaří v podnikání. Úvěr tak můžete mít rázem „z krku“, ušetříte na úrocích, z vaší  nemovitosti odpadne zástavní břemeno a můžete s ní zase volně nakládat.

Život je bohatý a kdykoli může přinést nečekané věci. Možnost úvěr předčasně splatit není jen sci-fi, jak by se vám mohlo zdát, když jste se dostali do úzkých a sháníte půjčku. Je to praktické opatření, které snadno můžete využít. A je příjemné, když není spojeno s žádným zbytečným výdajem navíc.

Zveřejněno dne 14.03.2019

Zpět