Nebankovní americká hypotéka

Americká hypotéka se stala hitem posledních let a alternativou pro všechny, kteří chtějí dosáhnout na výhodnou půjčku. Jedná se o neúčelový úvěr, u kterého klient ručí nemovitostí. V současné době ho nabízí celá řada nebankovních poskytovatelů, kteří se předhánějí v reklamních nabídkách. Za lákavými sliby se ale často skrývá promyšlená strategie, jak z dlužníka nepozorovaně vytáhnout co největší peníze. Na některé z těchto strategií si proto posvítíme.

Prvním z řady nešvarů jsou vysoké poplatky, které se firmy snaží různě zamaskovat nebo zatajit. Osloví vás s nabídkou nízké úrokové sazby, která je na první pohled velmi výhodná. V praxi si ale za schválení půjčky naúčtují vysoké poplatky, díky kterým se vám půjčka nesmírně prodraží. Jindy je nízká úroková sazba jen teoretickým pojmem, protože její získání poskytovatel úvěru podmiňuje například dobrou bonitou žadatele. Slibuje vám věřitel nadstandardně rychlé a snadné vyřízení úvěru? Věřte, že stejně tak rychle vám „napálí“ nejen velké poplatky, ale i velké sankce v případě, že se třeba jen malinko zpozdíte se splátkou půjčky nebo nedodržíte jinou podmínku ve smlouvě. Váš dluh pak roste geometrickou řadou a vy se rychle můžete ocitnout v situaci, ze které nevede cesta ven.

Známým trikem řady firem je navýšení půjčky o skryté provize v hotovosti. V praxi to funguje tak, že ve smlouvě máte napsáno, že část prostředků dostanete na účet a část hotově. Ve finále však slíbenou hotovost nedostanete a vaše půjčka se tak neúprosně prodraží.  Existují však i firmy, které jdou cíleně po majetku dlužníka. Úvěroví žraloci přímo spoléhají na vysoké pokuty a neschopnost dlužníka splácet, díky čemuž získají zastavenou nemovitost, auto či jiný majetek.

Jak se vyhnout těmto nástrahám? Ředitelka řízení rizik TGI Money a.s. Pavla Pokludová radí: „Je důležité se ještě před podpisem seznámit s celou smlouvou a zjistit si výši poplatků, penále a případných sankcí za předčasné splacení úvěru. Pokud se nechcete nechat napálit, obraťte se na seriózní firmu, která na trhu působí již delší dobu a má dobré reference.“ Společnost TGI Money mezi takové poskytovatele určitě patří. Na českém trhu působí již přes 10 let a na férovém jednání zakládá svou pověst. „Svým klientům se snažíme poskytovat nebankovní úvěry s nízkou úrokovou sazbou a transparentními podmínkami. Chceme být první volbou, když vám banka nepůjčí,“ vysvětluje Pokludová. O tom, že férový přístup pro tuto společnost není prázdný pojem, svědčí i výsledky nezávislého testu nebankovních společností, který provedlo Evropské sdružení pro podporu práv spotřebitele. TGI Money a.s. se v tomto testu umístila na prvním místě a její nebankovní americká hypotéka Hypopůjčka byla vyhodnocena jako nejvýhodnější půjčka na trhu.

Zveřejněno dne 21.06.2016

Zpět