Pozor na neférové podnikatelské úvěry

Nabízí vám někdo půjčku pouze „na IČO“? Chce po vás, abyste si kvůli úvěru založili živnostenský list? Rychle takového člověka vypoklonkujte. Nepoctiví poskytovatelé půjček totiž vymysleli nový trik, jak obejít zákon.

Není úvěr jako úvěr

Mezi spotřebitelským úvěrem a podnikatelským úvěrem je totiž jeden důležitý rozdíl. Poskytovatelé spotřebitelského úvěru musejí mít licenci od ČNB. Zákon zde také omezuje různé nepoctivé praktiky, např. výši sankcí, pokud se vám nedaří půjčku splácet.

Lichváři a podvodníci proto vymysleli nový způsob, jak se vyhnout dohledu centrální banky i zákonu o spotřebitelském úvěru. Půjčí vám ochotně, ale pouze jako podnikatelům. Pokud nepodnikáte, budou vás nutit, abyste si zařídili živnostenský list. A pak už je to stará známá písnička – vysoké RPSN, zákeřné poplatky, obří penále za opožděnou splátku a tak dále. Na konci boje na vás čeká dluh často i několikanásobně vyšší, než kolik jste si původně půjčili.

Hypopůjčka rovná pro všechny

My v TGI Money jsme získali licenci ČNB hned jako jedni z prvních, a patřičně si toho vážíme. Jsme féroví a podnikatelům nabízíme stejné podmínky jako u spotřebitelských úvěrů.Naše Hypopůjčka Business má stejně výhodnou úrokovou sazbu a stejné RPSN jako Hypopůjčka Standard pro spotřebitele. Stejné jsou i výhody s úvěrem spojené - při řádném splácení dostanete jednu splátku nazpět, neúčtujeme vám předem žádný poplatek za zpracování žádosti, zdarma také ohodnotíme vaši nemovitost.

Splátky si přitom můžete rozložit až na 20 let, aby byly dostatečně nízké. Srdečně vám přejeme, aby se vám s Hypopůjčkou v podnikání zadařilo. Proto u nás také můžete celý úvěr kdykoli předčasně splatit a opravdu Vás nebudeme za úspěch „trestat“ nehorázným poplatkem za předčasné splacení.

Ostatně podívejte se na naši úvěrovou kalkulačku a rozhodněte se sami. Do 24 hodin vám dámě vědět, zda vaše žádost byla předběžně schválena.​

Zveřejněno dne 02.04.2019

Zpět