Půjčka bez poplatku předem je větší jistota

Půjčka může vyřešit svízelnou situaci, do které se člověk může i bez vlastního zavinění v životě dostat. Pokud mu jiné řešení nezbývá, musí být velmi opatrný a dát si pozor na některé konkrétní „maličkosti velkého významu“. Jinak může skončit ve spárech dravců a podvodníků.

V první řadě dávejte pozor u smluv, kdy vás poskytovatel nutí vyříditsi živnost, tzv. smlouvy na IČO – takové smlouvy se totiž neřídí zákonem o spotřebitelském úvěru a může v nich být „všelicos“.Jakmile takovou smlouvu podepíšete, jste naprosto bezbranní. Mnoho poskytovatelů naoko vyvažuje smlouvy na IČO nepatrně výhodnější úrokovou sazbou nebo nižšími vstupními poplatky, sankce jsou naopak mnohonásobně vyšší, neboť nejsou omezeny zákonem.

Pokud úvěrová společnost požaduje poplatek předem za posouzení žádosti, raději se jí vyhněte. Oblíbeným trikem podvodníků je shrábnout poplatek a půjčku vám pod jakousi záminkou zamítnout.

V pasti se můžete ocitnout, i když si dáváte pozor a po pečlivém výběru si zvolíte půjčku s nízkou úrokovou sazbou. Po roce vás totiž nepříjemně překvapí, když se sazba prudce zvedne.

Podvodný poskytovatel vám také může uměle zvýšit váš dluh o skryté provize v hotovosti- podle smlouvy sice část peněz máte obdržet „na dřevo“, jenomže je nikdy neuvidíte. Pouze je budete dlužit a budou vám z nich počítány úroky.

Velké nebezpečí obecně spočívá ve struktuře poplatků. Obvykle jsou vyjádřeny v procentech, a pokud se o nich vůbec předem dozvíte, působí na první pohled nenápadně. V konečném součtu však dosahují drastické částky, která pro vás při kratší splatnosti může být osudová.Vysoké bývají zejména poplatky za správu půjčky a všemožné pokuty za nedodržení termínů smlouvy. A smlouva bývá nastavena tak, že její podmínky porušíte velmi snadno.

Cílem neférových poskytovatelů není to, abyste vše v pořádku splatili. Chtějí vás ždímat, a to co nejdéle. V ideálním případě vás levně připravit o nemovitost, kterou ručíte. Někteří z nich mají na vaši nemovitost kupce ještě dříve, než nevyhnutelně některou z mnoha smluvních podmínek porušíte.

Na další speciality podvodných poskytovatelů přijdete v momentě, kdy se s nimi potřebujete naléhavě spojit kvůli nějakému dílčímu problému, zejména takovému, se kterým je spojena nějaká sankce. Potřebujete zjistit, jak velký problém je posunout splátku o týden? Při prvním hovoru se dozvíte něco v tom smyslu, že „to se nějak zařídí“. Následně týden nikdo nebere telefon, a když se na původní slovo spolehnete, je zle – porušili jste podmínky smlouvy.

Vyhledávejte si reference. Spolehlivým doporučením je například průzkum nebankovních úvěrových společností, který provedlo Evropské sdružení spotřebitelů Umbrella. Za vítěze svého testu vyhlásilo Hypopůjčku od společnosti TGI Money. Ocenilo především to, že Hypopůjčka v sobě spojuje výhodné podmínky úvěru i naprosto férové jednání poskytovatelské společnosti. Je to půjčka bez poplatku předem, kterou můžete využít na cokoli a zažádat si o ni můžete online.

 

Zveřejněno dne 08.09.2016

Zpět