Půjčka bez registru dlužníků

Nesplňujete podmínky pro získání úvěru v bance? Máte záznam v registru dlužníků a banka vám nechce půjčit? Pak je tu pro vás Hypopůjčka, půjčka bez registru dlužníků a poplatků, na kterou se můžete spolehnout, když se k vám banka obrátí zády. Oproti běžným bankovním produktům, například spotřebitelským úvěrům nebo hypotékám, s sebou přináší celou řadu výhod. Tou největší je, že nezkoumáme platební morálku. Negativní záznam v registru tak pro vás již nemusí být překážkou k získání úvěru.

Co jsou to registry a jaké existují?

Registr dlužníků je databáze evidující osoby nebo organizace společně s jejich platební morálkou. Existují registry, do kterých se zapisují pouze negativní informace, ale i tzv. pozitivně-negativní registry dlužníků, kde lze najít veškeré informace. Funguje několik typů a druhů databází, nejpoužívanější jsou následující:

  • SOLUS – Zájmové sdružení právnických osob, které v tzv. negativním registru dlužníků eviduje osoby, které neplní své závazky řádně a včas. Informace v SOLUSu sdílejí poskytovatelé půjček z řad bankovních (banky, stavební spořitelny) i nebankovních institucí (mobilní operátoři, dodavatelé energií).
  • BRKI (Bankovní registr klientských informací) – Slouží k výměně informací o bonitě a důvěryhodnosti klientů. Eviduje pozitivní i negativní informace o podaných, odvolaných a vyřízených žádostech o úvěry nebo např. o vydaných kreditních kartách. Údaje o klientovi jsou vedeny po dobu čtyř let.
  • NRKI (Nebankovní registr klientských informací) – Informace v NRKI sdílejí finanční nebankovní instituce. Jedná se zejména o leasingové společnosti. Nahlížet do registru však mohou i banky. Registr eviduje bonitu, důvěryhodnost a platební morálku klienta ještě po dobu 4 let od ukončení smluvního vztahu se členem registru.

Hypopůjčka je pro vás dostupná i se záznamem v registru

Informace z registru dlužníků jsou často velmi důležitým aspektem a rozhodným kritériem pro získání úvěru. Banky zpravidla zohledňují výsledky registrů SOLUS a BRKI. Často navíc zkoumají tzv. interní skóre, které tvoří informace o věku nebo například bydlišti klienta.

Potřebujete půjčku bez registru online dlužníků? Je-li pro vás zkoumání platební morálky překážkou k získání běžného bankovního úvěru, ideálním východiskem je pro vás Hypopůjčka. Jedná se o půjčku se zástavou nemovitosti. Dostat ji totiž můžete bez ohledu na to, zda již máte negativní záznam.

Zveřejněno dne 16.11.2015

Zpět